Blog

Vieme, že psychosomatika je prepojenie duše a tela, je to vzťah medzi nimi. Keď nie je v duši rovnováha, túto nerovnováhu duša cez telo dáva najavo v podobe bolesti, ochorení. Telo je akýsi informátor, nikdy neklame, a skôr či neskôr ukáže (informuje) svojho majiteľa čo sa deje s jeho dušou.

Vedomie = to čo viem. Vieme, že vedomie je stav mysle, kedy vnímame veci okolo seba pomocou rozličných zmyslov (hmat, chuť, zrak, sluch), vnímame svoje telo (sebauvedomovanie) a svoje pocity s istým stupňom kontrolovania myšlienok. Je to všetko na čo zameriavame pozornosť. Vedomie pracuje v prežívanej realite, je to hlas v nás. Všetko hodnotí,...

Esenciálne oleje sú prírodné vysoko koncentrované látky, preto je veľmi dôležité dodržiavať pri používaní bezpečnosť. Skôr ako si kúpite esenciálny olej odporúčam Vám zistiť si u predávajúceho, či sú oleje organické, a či majú k jednotlivým olejom chemický rozbor. Na vyžiadanie by Vám ho mal predávajúci poskytnúť.

Čo to kvetová voda vlastne je, sme si vysvetlili v článku Čo je to kvetová voda. Na čo všetko by sa dala použiť? Pripravila som si pre vás stručný prehľad s 26 možnosťami, ako tento liečivý zázrak prírody používať:

Jednoducho povedané, kvetové vody sú tekuté rastlinné produkty, ktoré vznikajú v procese parnej destilácie, sú zvyčajne aromatické a majú rôzne terapeutické vlastnosti. Líšia sa medzi sebou farbou, chuťou, vôňou, pH a chemickými zložkami podľa toho, z ktorej rastliny pochádzajú.

Čo sú to kvetové vody som popisovala v článku Čo je kvetová voda a ich využitie v článku 26 možností využitia kvetových vôd. Teraz by som vám chcela priblížiť kvetovú vodu Nevädze poľnej.